12 napos írásgyakorlat #2
Sziasztok!

Először is szeretnék elnézést kérni, amiért ilyen sokáig nem voltam aktív, de ennek megvolt a maga komoly oka, és többet egyelőre nem is szeretnék mondani. Mindent a maga idejében.

Jelenleg egy könnyed bejegyzéssel készültem nektek, amivel megpróbálok újra belerázódni a blogolásba, meg úgy általában minden másba is. És próbálok nem megfagyni és megsülni ebben a kaotikus időjárásban. Ugye nem csak nekem hasad szét állandóan a fejem? Ne tévesszen meg senkit a címben szereplő kettes szám, ugyanis a gyakorlat első napja még más címen fut a blogon, mert a közzétételkor nem voltam biztos benne, hogy a többi napot is teljesíteni fogom. A kihívást egyébként Daremonál találtam, de később Lynn-nél is rábukkantam, aki a Publio oldalán szereplő feladatokat kezdte el teljesíteni – és erről most azért pofáztam ennyit, mert az utóbbi alapján fogom megcsinálni a kihívást. Természetesen ezúttal sem fogom meghazudtolni magam, és nem 12 egymást követő napon fognak felkerülni a részek, hanem ahogy esik, úgy puffan stílusban. Sorry, not sorry.


2. nap: Alkoss meg egy karaktert úgy, hogy a személyiségjegyei egy olyan emberéhez hasonlítsanak, akit szeretsz, de a megjelenését, külsejét olyan emberről másold, aki nem igazán érdekel. Írd le aprólékosan, minden részletre kiterjedően a belső és külső tulajdonságait.

Furcsa emberek igenis léteznek – ennek pedig ékes példája a legjobb fiúbarátom. Külsőre még egészen beleolvad a tömegbe: magas, átlagos testalkatú, habár a hasára pillantva könnyen megállapítható, hogy szereti a sört. Fő ismertetőjegye a kopott, barna, bőr oldaltáskája, valamint a fekete, ránézésre is kemény gitártok, melyben szeretett hangszere lapul. Barna haját általában rövidre nyíratja, de ha épp nehéz időszakot él, kígyó módjára betekerednek tincsei. Arcszőrzete kordában tartását is hasonló stílusban műveli, de talán jobban áll neki, ha kicsit hagyja megnőni, hiszen egyedivé teszi, hogy a hajával ellentétben borostája inkább rézvörös árnyalatú. Néha azért előfordul, hogy ezt is túlzásba viszi, és olyankor egy oroszlán is megirigyelné azt a sörényt, amit növeszt. Íriszének árnyalata valahol a barna és a zöld között van félúton, ami leginkább az algás Balatonra emlékeztet. Igézően tud nézni, és akár a lelked legmélyebb bugyráig is eljut a tekintete, ha éppen úgy tartja kedve, de legtöbbször inkább kerüli mások tekintetét. Világos bőre gyakran vesz egy grillcsirkére emlékeztető árnyalatot, ha túl sokáig tartózkodik a napon, és előszeretettel hámlik, ha túl hosszúra nyúlik az alkoholos mámorban töltött idő, és a szervezete vízért könyörög, de ő nem enged neki. Behunyt szemmel is meg lehet különböztetni a többi embertől, ugyanis a cigaretta, az alkohol és a parfümje egy minden értelemben egyedi, nem mindig kellemes aromává keveredik össze.

Külsőjéhez hasonlóan a személyisége is furcsa – leginkább úgy tudnám jellemezni, hogy néha már túl sok. A hangulata a legtöbb esetben jó, hiszen egy nyitott, közvetlen ember, de ha rosszabb napokat él, esélyem sincs érdemben beszélni vele, a maga köré húzott falak mögé rejtőzik. Mindig azon van, hogy a környezetének segíteni tudjon, még akkor is, ha tudja, hogy elutasító választ fog kapni, így bátran állíthatom, hogy rá mindig lehet számítani. Mindenre van valami vicces megjegyzése, és előszeretettel alkalmazz szexuális utalásokat, poénokat, amivel néha tényleg az agyamra megy, de fogalmazzunk úgy, hogy már kezdek hozzászokni. Tudja, hogyan kell egy nővel bánni, beszélni, és ha feszült vagyok, gyakorlatilag egy-két perc alatt le tud lazítani a szavaival. Azonban a figyelme nem mindig ott jár, ahol kellene, és volt már ebből pár komoly vitánk, de egyszerűen nem tudok rá hosszú ideig haragudni. Nagyon jól megtaláltuk a közös hangot már a legelején. Párszor már megkaptuk azt a kérdést, hogy mi amúgy együtt vagyunk-e, de ezt egyikünk sem tudja elképzelni. Már csak azért sem, mert nem szeretek túl sokáig alkohol- és dohányszag közelében lenni, de nem szólok bele az életébe.


Amikor először készítettem leírást ehhez a ponthoz, egy teljesen másik párosról kezdtem írni, az ellenkező nemet képviselve. Azonban történt azóta egy s más esemény, ami miatt végül két srác mellett döntöttem – valamint nem akartam egy srácot és egy lányt összemixelni. Ha netán valaki magára ismert a sorok között, akkor elnézést, de muszáj volt.

Találkozunk a következő bejegyzésben! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Köszönöm, hogy elolvastad a bejegyzést. Végtelenül hálás lennék, ha leírnád a véleményed, akár csak néhány szóban. ♥